Hotela sem si kupiti lep zimski klobuk

Hotela sem si kupiti lep zimski klobuk

Že kot majhna deklica sem risala punčke s klobuki, in ko sem bila večja, sem vedno gledala poročne obleke, ki imajo klobuke. Ne vem, zakaj so mi klobuki tako lepi, tudi poleti nosim klobuk, da se zaščitim od sonca.

Sedaj pa sem si zaželela zimski klobuk. Nisem si predstavljala, da je klobuk tako težko najti in ko sem ga našla, mi nobeden ni ogovarjal. Čisto v nobenem klobuku se nisem počutila dobro. Ko sem že obupala nad zimskimi klobuki in sem se sprehajala po mestu, sem opazila trgovino s klobuki.

Še imam upanje, sem si takrat rekla in vstopila v trgovino. Bila sem presenečena, ker je bila res velika izbira. Ko sem si ogledovala klobuke, pa mi je prišla pomagal prijazna prodajalka, takšne bi morale biti čisto vse. Najprej me je vprašala, ali mi lahko kaj pomaga in ko sem ji povedala, da iščem en lep zimski klobuk, mi je pomagala pri izbiri. Upoštevala je vse moje želje in mojo obliko obraza. Takoj, ko je pogledala mojo obliko obraza, sem vedela, da je dobra prodajalka, in če bom našla klobuk zase, ga bom tukaj.

Kar nekaj klobukov sem poskusila, pa ne zato, ker mi ne bi pasali, iskala sem tistega pravega, ki bo meni najbolj všeč in kar naenkrat sem imela na glavi prekrasni zimski klobuk. To je to! Našla sem svoj klobuk. Niti me ni zanimalo, koliko stane, ker bi ga kupila, tudi če bi bil zelo drag. Iz trgovine sem tako odšla s klobukom na glavi, končno sem imela svoj zimski klobuk. Vse ima svoj čas, očitno sem morala priti v to trgovino, da sem našla pravi klobuk zase.