Čas je za prvi spomladanski žar

Čas je za prvi spomladanski žar

Razmišljal sem, da bom vedno povabil na dober žar, dokler bom zdrav. Velikokrat tako za konec tedna povabim družino, da se skupaj družimo, ker drugače se nič ne vidimo. Ko tako gledam, kako čas beži, se mi zdi žalostno, da ne bi pripravil dober žar, ker to znam, ker to počnem že celo življenje.

Če bi poslušal mojo ženo, ne bi delal piknikov tako pogosto in ne bi pred leti kupil ribnika. Sedaj preživljam vse več časa na ribniku, ker sem rad doli, rad imam naravo in moj ribnik je res lepo urejen. Še rajši pa vidim, da se ljudje ustavijo in malo poklepetajo z menoj.

Moj rojstni dan je aprila in to je mesec, ko pride po dolgi zimi spet na vrsto žar, ker se temperature dvignejo. Vsako leto praznujem svoj rojstni dan tako, da naredim piknik. Ta mladi skoraj ne znajo več peči, tako jim vedno meso spečem sam. 

Že nekaj let imam zelo dober žar, na katerem se meso zelo lepo speče, seveda imam tudi nekaj ur pečenja mesa za seboj, tako da bi bilo čudno, če jaz ne bi znal speči mesa. Pečeno meso na žaru je meni res najbolj dobro. Ni mi boljše pripravljenega mesa, kot tako. 

Tudi letos je žar uspel za moj rojstni dan, imeli smo lepo vreme, povabljenih je bilo kar nekaj ljudi in tako smo se spet lepo poveselili po dolgi zimi.

Včasih se še kdo ustavi, ki se pelje mimo, ljudje me imajo za zelo družabnega in zato pridejo pozdravit. Že s ceste se vidi, da gori žar in da se imamo lepo, zakaj pa se ne bi človek ustavil. Jaz vedno pravim, da več kot nas je boljše je. Tokrat je bil žar na ribniku, naslednjič pa bo doma, da nam ne bo dolgčas.