3d print mi je postal zelo všeč

3d print mi je postal zelo všeč

Kar nekaj časa nazaj, sem se začel zelo zanimati za 3d print. Tako pa me je to začelo zanimati že takoj, ko se je 3d tiskalnik sploh pojavil v Sloveniji. Tako pa je to predstavljalo meni zelo zanimiv izum, saj mi je bilo zelo fascinantno, da so se tiskalniki razvili, da je mogoče namesto tiskati zgolj v dvodimenzionalnem prostoru, v trodimenzionalnega.

No tako pa je bila zelo dolgo moja največja želja, da bi se lahko tudi sam začel doma ukvarjati s 3d tiskanjem. To pa je prej zahtevalo nekaj dela. Tako sem se za 3d print moral naučiti še 3d modeliranja, saj brez tega znanja ne bi mogel tiskati svojih idej, saj bi bil limitiran na to, da bi lahko 3d tiskal zgor razne objekte, ki jih je že kdo drug naredil, oziroma oblikoval.

3d print mi je postal zelo všeč

No tako pa sem se začel učiti 3d modeliranja, vmes pa sem tudi začel zbirati denar, da sem si sploh lahko kupil 3d tiskalnik, saj ta reč takrat res ni bila poceni. No čez čas, pa sem izpopolnil svoje znanje 3d modeliranja, ter sem si nato tudi kupil 3d tiskalnik. Tako pa se je 3d print lahko končno začel, za kar pa sem bil že zelo navdušen, saj sem imel že ogromno idej in zmodeliranih objektov, katere sem želel natisniti.

Od začetka, pa mi 3d print ni povsem vedno uspel, saj sem nato šele videl, kje sem delal napake pri mojemu modeliranju, ter nato ni bilo mogoče natisniti želenih objektov. Seveda pa sem te težave lahko hitro razrešil, saj sem imel za to že dovolj znanja. Tako pa sem nato le izpopolnil to svoje znanje, ter sem tako lahko 3d natisnil karkoli sem si zamislil, kar pa mi je odprlo vrata domišljije. Tako pa sem bil zelo navdušen nad tem, ter je 3d print postal moj nov najljubši hobi.