Predloge je potrebno vedno sprejemati

Predloge je potrebno vedno sprejemati

Ko smo v neki dilemi in ne vemo v katero smer bi se odpravili je dobro, da se pozanimamo pri kolegih, sodelavcih ali družini, ki nam lahko podajo različne predloge.

Pri predlogih, ki jih dobimo je dobro, da vsakega posebej precenimo, razmislimo in vedimo če je predlog dober ali ne. Nekateri predlogi so dobri vendar niso vedno primerni za vsako situacijo v kateri se najdemo.

Predloge je potrebno vedno sprejemati

Na primer smo v službi in skličemo sestanek. Na sestanku predstavimo neko dobro idejo za poslovanje ampak nam manjka en delček, da je ta ideja res izpopolnjena in lahko začne funkcionirati. Ker nismo prišli do tega delčka, smo sklicali sestanek za razne predloge, ki bi jih imeli naši sodelavci. Predlogi sodelavcev so tukaj ključnega pomena da ideja začne delovati. Vsak sodelavec nam poda predlog, predlog, ki se njim zdi idealen za problem, ki ga imamo. Vse predloge lepo pretehtamo. Vsi jih lahko pokomentirajo in povedo mnenja zakaj drugi predlogi ne bi bili dobra odločitev, saj včasih, ko nekdo pove predlog, ne pomisli dobro ali je to res dober predlog ali tudi tukaj nekaj manjka. In na koncu se lahko vsi skupaj strinjajo z eni predlogom ali pa izberejo en predlog in ga dopolnijo, da je res pravi za ta delček, ki manjka pri ideji. In tako smo lepo prišli do zaklju7čka naše ideje, ki sedaj lepo funkcionira in je praktična za ta posel. Vse zaradi enega sestanka in mnogo predlogov, ki so jih pretehtali in s skupnimi močmi prišli do zaključka.

Prelogi so res praktična stvar in so znak, da nam drugi ljudje res želijo pomagati. Ko nekomu damo nek predlog, mu nekako pokažemo, da nam ni vseeno in da hočemo, da ta oseba uspe. S predlogom jim pomagamo do uspeha in so nam tako tudi zelo hvaležni. Pomembno je le izbrati pravilen predlog, da se vse lepo sestavi v sestavljanko brez kakršnihkoli pogrešanih koščkov sestavljanke.