Kavna navdušenka, to sem jaz!

Kavna navdušenka, to sem jaz!

To, da sem velika ljubiteljica kave, ni skrivnost. Vsi, ki me poznajo vedo, da se moj dan mora začeti z dobro skodelico dišeče kave in pika. V nasprotnem primeru znam biti kar muhasta in taka si nisem niti malo simpatična. No, pa ne samo sebi, tudi drugi se me takrat raje izognejo. Jih popolnoma razumem. Velikokrat dobim vprašanje, koliko kav dnevno popijem.

Kavna navdušenka, to sem jaz!

Malo, glede na to, kako rada imam kavo. Popijem namreč le dve kavi dnevno, kar je resnično zelo malo za kavne navdušence, imam prav? Ob srkanju jutranje kave resnično uživam. Lahko bi rekla, da gre za neke vrste ritual, ki se čez vsa ta leta ni spremenil. Mogoče me ta ritual vedno znova popelje v čas odraščanja, ko sem se velikokrat pridružila očetu pri srkanju jutranje kave. Skupaj z njim sva si namreč delila ta ritual, vse dokler se nisem preselila na drug konec Slovenije. Razdalja med nama pa ne pomeni, da ne moreva uživati vsak na svojem koncu. Lahko vam povem, da se velikokrat kar pokličeva, medtem ko si pripravljava prvo jutranjo kavo. Hecno, kajne?

Meni se to zdi zelo simpatično, saj so naju prav taki trenutki v življenju še bolj zbližali. Seveda pa sem kot prava kavna navdušenka obiskala tudi znane kavarne po svetu, ki so me, nekatere bolj, nekatere manj presenetile. Težko opišem, kaj vse ponuja tujina, saj je zgodb ter prigod res ogromno. Upam pa si trditi eno. Po vsem kar sem videla in okušala, točno vem, kakšnega okusa je dobra kava in od tega ne odstopim.